OP SCHOOL

Het magische insect biedt naast (voor)leesplezier een aantal lessuggesties die op een gevarieerde manier zijn in te zetten. Het doel van de lessen is om kinderen nog meer te leren over dierenwelzijn. Door middel van de lesbrieven worden kinderen op een leerzame, creatieve en speelse manier uitgedaagd. Theorie dat aansluit bij het boek wordt afgewisseld met opdrachten die de kinderen zelf kunnen uitvoeren.

De lessuggesties zijn ontwikkeld rondom de thema’s van het boek. Door middel van een icoon wordt in het boek aangegeven op welke momenten de lesbrieven behandeld kunnen worden. De richtlijn voor de lesbrieven zijn kinderen van 7 tot 10 jaar.

Lesbrief 1 – Insecten
Lesbrief 2 – Huisdieren
Lesbrief 3 – Dierentuinen
Lesbrief 4 – Het magische insect

Tover een klaslokaal om naar een magische wereld door de posters, kaarten en nog vele andere printables op te hangen of neer te leggen. Naast dat dit natuurlijk erg leuk is voor de kinderen blijft de boodschap die verteld wordt in het boek zo langer hangen. Elke keer dat de kinderen hier namelijk naar kijken, worden ze steeds weer herinnert aan (de boodschap van) het boek.

Liever dat wij iets voor je drukken? Bijvoorbeeld een illustratie als schoolplaat of stevige kaarten zoals hierboven? Neem dan contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Je betaald alleen voor de drukkosten. 

© 2021 Sietske Zwart