Deze illustraties maken deel uit van een campagne. Hiermee wil ik mensen aan het denken zetten over hun eigen gedrag. Ik geef nieuwe informatie, wat er voor moet zorgen dat er gedragsverbetering optreedt. 

Waarom: Door het poetsen van je tanden en wassen van je kleding komt er plastic in zee terecht. Door het sproeien van bestrijdingsmiddelen tegen insecten over bloemen en planten wordt ook ons eigen voedsel vergiftigd. Zo zijn er veel meer veelvoorkomende acties die grote gevolgen hebben voor de natuur. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte. 
Hoe en wat: Door informatie te geven over het probleem, het gevolg en mensen te attenderen op hun verantwoordelijkheid voor hun eigen omgeving. Dit wordt gegeven door middel van een serie illustraties binnen het thema, maar met verschillende onderwerpen. Een beeld waarin in eerste instantie alles goed lijkt wordt afgebeeld, maar er wordt duidelijk gemaakt dat dit door het gedrag van de mens niet helemaal werkelijkheid is. Er wordt een vraag gesteld die het publiek aan het denken doet zetten. In een bijgevoegde tekst wordt meer informatie met tips gegeven. Zo wordt het makkelijker gemaakt om zelf een goede bijdrage te leveren.

Soort opdracht: Eigen opdracht. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken ben ik samenwerkingen aangegaan met een aantal organisaties. Deze organisaties hebben geholpen met het onder de aandacht brengen van de campagne. 
Gewerkt volgens: De Design Thinking methode.
Onderdelen: Research, concepting, design en production, communicatie en testing. Bij dit project heb ik niet alleen geluisterd naar de mening van de doelgroep, maar is mijn eigen visie ook erg belangrijk geweest.
Jaar: 2019

De illustraties heb ik gedrukt op materialen die bij het onderwerp passen, zoals hergebruikt plastic en katoen. 

Deze illustratie op groeipapier is gebruikt bij de actie: stoeptegel eruit, zaden erin.

Ook is de campagne online gedeeld op social media en een aantal websites.

© 2021 Sietske Zwart