Hoofd vormgeving bij Fotocadeau.nl

In 2014 begon ik met werken bij Fotocadeau.nl en zijn ruim 20 dochterondernemingen. Naast mijn studie heb ik hier ongeveer vijf en een half jaar als grafisch vormgever gewerkt.
Ik werkte aan online beelden voor de websites, de nieuwsbrief, maar ook voor bedrijven als Vakantieveilingen.nl, die de producten van Fotocadeau.nl doorverkopen. Mockups maken en het Photoshoppen van beelden was iets wat ik erg vaak deed. Vaak maakte ik geheel nieuwe afbeeldingen.
Hiernaast ben ik verantwoordelijk geweest voor meerdere social media kanalen. Ik maakte contentkalenders en plaatste posts.
Naast online heb ik ook veel drukwerk, zoals flyers en cadeaubonnen, gecreëerd. Het ontwerpen van wereldkaarten en quotes die op de websites te bestellen zijn, hoorden ook binnen mijn functie. Klanten kunnen deze laten afdrukken op verschillende materialen. Bijvoorbeeld op een schoolplaat of op behang. 

Toen ik was afgestudeerd ben ik fulltime in dienst getreden. Mijn werkzaamheden zijn toen erg veranderd en ik kreeg ook steeds meer verantwoordelijkheden. Na ruim vier maand ben ik gepromoveerd tot hoofd vormgeving. Sindsdien ben ik verantwoordelijk voor alles wat vormgegeven moet worden en leid ik een team vormgevers. 
Mijn eigen inbreng is erg belangrijk. Van het management krijg ik opdrachten, maar vaak moet ik dingen uit eigen initiatief ondernemen of opzetten. Ik doe onderzoek en schrijf communicatieplannen om ervoor te zorgen dat de klant zo goed mogelijk wordt bereikt. Met elke afdeling binnen het bedrijf werk ik samen. Ik organiseer fotoshoots waarbij ik ook zelf de foto’s schiet. In After Effects maak ik korte animaties en in Magento plaats ik beelden met coördinaten. De verschillende lagen van beautyshots test ik in Postm
an, door het invoeren van code.
Mijn werkzaamheden bestaan dus uit veel meer zaken dan vormgeving alleen. Dit is wat mijn werk ook erg afwisselend en uitdagend maakt. 

Deze afbeeldingen zijn niet meer up-to-date en worden binnenkort geüpdate

© 2020 Sietske Zwart